Kuinka selvitä alennusmyynneistä voittajana?

Kuinka onnistua alennusmyynneissä? Mitä kannattaa hankkia ja mitä jättää kauppaan?

Alennusmyynneissä ei anneta itsellemme armoa, vaan tehdään järkeviä hankintoja, jotka lämmittävät vielä muutaman kuukauden päästäkin 😉 Nyt on loistava tilaisuus hankkia uusia vaatteita varsinkin normaalisti kalliimmilta merkeiltä. Tämän listan kanssa jätät hudit kauppaan ja kotiutat löydöt. Muista panostaa laatuun! Ja muista, jos hetkeäkään epäilet kaupassa, hylkää tuote heti. 

SALE-sign-500x382

1. TARVE. Tarvitsetko tämän vaatteen? Pysähdy ja mieti, tuleeko tämä vaate olemaan käytössäsi oikeasti vai vaan koristamaan vaaterekkiäsi.

2. VÄRI. Käytät aina mustaa, mutta alennusmyynneissä rakastut roosaan takkiin. Hauskaa, mutta tuletko käyttämään sitä oikeasti? Mieti tarkkaan, ennen kuin suuntaat kassalle. Nämä hankinnat jäävät usein vain kummittelemaan vaatekaappiisi. Toisaalta, jos rakastut roosaan takkiin, tee sopimus itsesi kanssa, että todella käytät sitä ja aloita heti seuraavana päivänä.

3. ISTUVUUS. Tästä ei voi tinkiä. Vaikka lempi brändisi olisi -70% alennuksella ja saisit luksusta hyvinkin houkuttelevalla hinnalla, kannattaa muistaa, ettei vaate ole eduksesi, jossei se istu hyvin. Istuvuus on tärkeintä. Siitä ei voi tinkiä.

4. YHTEENSOPIVUUS. Sopiiko vaatekappale yhteen jo olemassa olevien vaatteidesi kanssa? Keksitkö helposti vähintään 3 vaatetta, joihin voit sen yhdistää? Jos uusi tulokas vaatii käyttöön päästäkseen myös uudet housut ja erilaisen neuleen, mieti, onko sijoitus järkevä.

5. HALU. Onko tämä vaate PAKKO SAADA? Jos on, kotiuta. Jos elät ilmankin, jätä.

6. LAATU. Mistä materiaalista vaate on valmistettu? Panosta laadukkaisiin materiaaleihin klassikko tuotteiden osalta, jolloin tuote kestää käyttöä pitkään. Kausihankintoja voi tietysti tehdä myös ei niin laadukkaista materiaaleista, kunhan huomioit sen tulevan tuotteen käyttöiässä. Muista, että laatu maksaa aina itsensä takaisin!

7.  KUITTI. Ota aina kuitti. Sitten voit harkita ostostasi vielä kerran kotona. Muista kuitenkin kysyä kaupassa alennettujen tuotteiden palautuspolitiikasta. Vaikka vain varmuuden vuoksi.

Seuraavassa postauksessa luvassa paras ale-löytöni. Oletko käynyt jo ostoksilla? Mikä oli paras löytösi? Toivottavasti vinkit auttoivat fiksuihin shoppailupäätöksiin 🙂

// Laura

OOTD: Kengät: Steve Madden / Housut: VeroModa / Toppi: Vero Moda / Jakku: Zara
OOTD: Kengät: Steve Madden / Housut: VeroModa / Toppi: Vero Moda / Jakku: Zara

6 vinkkiä pimeään marraskuuhun

Ihanan kamala pimeä talvi.

Moni painii tällä hetkellä pimeyden ja väsymyksen parissa. Tuntuu, että kaikki ylimääräinen energia on käytetty ja aurinkoa ei meinaa keretä nähdä. Mulla on omat konstini selvitä pimeästä marraskuusta ja talvesta. Nyt jaan ne teille tämän postauksen yhteydessä. Haastan sinut kokeilemaan näitä keinoja talvella ja huomaamaan, kuinka pienillä asioilla on suuri merkitys <3

Laura Ahola

1. Suunnittele aikataulusi etukäteen.

Talven pimeys meinaa viedä helposti ylimääräisen energian. Oma kehoni huutaa aurinkoa ja valoa, mutta onneksi pienillä päätöksillä voi saada lisää valoa päiväänsä. Esimerkiksi jos kuljet bussilla, mieti, voisitko lähteä pysäkille 10 minuuttia aiemmin ja hengittää matkalla raitista ilmaa ja kerätä kaiken valosta saaman energian talteen?

laura ahola blogi

2. Ulkoile paljon. 

Vapaa päivänä kannattaa ehdottomasti suunnata ulos lenkkeilemään. Ihania lenkkeilymaastoja löytyy Suomesta tuhansia ja täällä keskustassa kannattaa suunnata esimerkiksi Seurasaareen, jonka polut ilahduttavat jokakerta. Auringosta kannattaa ottaa kaikki irti vapaapäivinä ja mikäli aurinkoa ei näy niin edes siitä pienestä päivän valosta, jota on tällä hetkellä hyvin rajallisesti saatavilla.

päivän asu

3. Vietä aikaa ystäviesi kanssa.

Mikään ei piristä paremmin kuin ihana ilta ystävien kanssa! Kutsu ystäviä kylään glögille ja leipomaan herkkuja. Yhdessä puuhastelu on super kivaa ja sen jälkeen voikin syödä valmistuneet leivonnaiset ja höpötellä kaikesta maan- ja taivaan välillä.

Ja vie kumppanisi treffeille.

Onko mitään ihanampaa kuin kunnon treffit <3 No ei! Lähde kokeilemaan kumppanisi kanssa uutta liikuntalajia tai uutta ravintolaa. Salmisaaren kiipeilyseinä tai stand up-keikka ovat varmasti hauskoja uusia kokemuksia molemmille ja tuovat piristystä pimeään kaamosaikaan 🙂

helsinki

4. Polta kynttilöitä jokaisena päivänä.

Kynttilät tuovat kotiin ihanan tunnelman. Liian usein me säästetään kynttilöitä ja parempia astioita juhlapäiville. Jokainen päivä on erityinen ja kehotan ottamaan ne kauneimmat astiat kaapista ja sytyttämään kynttilät pöytään. Pienillä asioilla luot kotiin lämpimän tunnelman <3

Laura ahola

5. Naura paljon.

Nauraminen piristää ja sitä kannattaa harjoittaa ihan tietoisesti. Nauru tarttuu ja se tuo ympärilleen iloa ja onnea. Aina löytyy syy nauraa!

ootd

6. Syö terveellisesti.

Vaikka talvella tekee mieli syödä paljon herkkuja ja unohtaa terveellinen ruokavalio, suosittelen muistamaan säännöllisen hyvän ja terveellisen ruokavalion merkityksen. Puhdas ruokavalio tuo paljon lisää energiaa, oikeita ravintoaineita sekä vitamiineja. Itse en ole kovinkaan tarkka ruokavaliostani, mutta haluan sen perusrakenteen olevan kunnossa. Silloin herkutteleminenkin on kivempaa 😉

 

// Laura