Éze – ihana matkakohde Nizzan lähellä

Ihania lomakuvia fiilistellessä alkaa matkakuume nostaamaan päätään. Aurinko ikävä yltyy suunnattomaksi ja sormet alkavat huomaamatta googlata kauniita matkakohteita ja hyviä matkadiilejä.

eze nizza

Eze nizza

eze nizzA

Éze sijaitsee välimeren rannalla, vain 10 kilometrin päässä Nizzasta. Se on pienen pieni kylä, joka on rakennettu korkealle kukkulalle noin 500 metrin korkeuteen. Nizzasta tänne pääset helposti bussilla tai autolla. Huomio vain, että omalla autolla tullessa parkkipaikkoja on hyvin rajoitetusti. Kannattaa suunnata tänne siis jo heti aamusta!

Laura ahola

Kapeita pieniä kujia, pieniä kauppoja, ravintoloita sekä kertakaikkiaan upeita maisemia. Parasta Ézessä oli ehdottomasti ihan ylhäällä sijaitseva puutarha, Jardin Exotique. Sisäänpääsy puutarhaan maksoi 6euroa ja huomasin monen empivän portilla. Suosittelen ehdottomasti maksamaan sen, koska täältä avautuvat ihan uskomattoman upeat maisemat Rivieralle! Itse kylästä ei niinkään pääse näkemään kauas horisonttiin.

matkustus

Kaiken kaikkiaan Éze on loistava retkikohde, jossa saa puoli päivää kulutettua mukavasti. Varaa mukaan hyvät kengät ja vettä. Tulet tarvitsemaan molempia! ;D Suosittelen lämpimästi myös huomioimaan kellonajan ja painottamaan omaa vierailua aamuun ja aamupäivään -varsinkin turistikaudella.

// Laura

 

Brooklyn Bridge

Aurinkoinen ilma, pilvetön taivas ja upeat maisemat!

Brooklyn Bridge on ehdottomasti vierailun arvoinen kohde. Olet luultavasti nähnyt sen monessa elokuvassa tai lukenut siitä ja sitä kautta muodostanut oman kuvasi siitä, minkälainen se on.

laura ahola
Housut: Vero Moda | Paita: Gina Tricot | Neule: DKNY | Laukku: Kate Spade NY

image

Oma mielikuvani Brooklyn Bridgestä oli se, että silta itsessään on VALTAVA ja leveä.

Tosi elämässä Brooklyn Bridge on 1,8km pitkä ja yllättävän kapea riippusilta, joka ylittaa East Riverin salmen. On pysäyttävää ajatella, että tämän sillan rakentaminen aloitettiin 1870-luvulla!

Kieltämättä silta on vaikuttava ja varsinkin jälkikäteen mietittynä. Maisemat olivat super kauniit ja ilma mitä paras. Itse korostan kyllä sitä, että ilman täytyy olla hyvä, jotta sillan käveleminen on hauskaa. Ja saahan täältä mahtavia kuvia!

image

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vaikka silta oli kaunis ja loppujenlopuksi erilainen kuin odotin, riittää sen käveleminen yhden kerran minulle. En koe, että tänne pakosti ensi reissullani uudelleen suuntaan, mutta kerran suosittelen sillan kävelemään. Ja huomioi kauniin päivän valinta! 😉

Oletko Sinä käynyt täällä?

// Laura