Pakoon pimeyttä – Monaco

Kun syksyn pimeys saapuu ja pieni väsymys yrittää päästä valloilleen on ihana siirtyä haaveilemaan kesästä. Kuvien parissa aika katoaa ja auringon voiman voi melkein tuntea ihollaan.

monaco

monaco

monaco

Laura Ahola

Monaco. Toinen toistaan upeampia rakennuksia, hienoja autoja sekä hyvinkin vaikuttava satama-alue valtavine aluksineen. Uskomatonta kontrastia todellisuuden ja kuvitelman välillä.  Monaco on kieltämättä upea ja kokemisen arvoinen, mutta silti rakastan yhä enemmän ja enemmän aidompia paikkoja, joissa todellinen tunnelma syntyy kahviloista ja ympärillä vilisevistä tavallisista ihmisistä ja heidän arjestaan.

Matkustelu on ihanaa piristystä arkeen, enkä malttaisi odottaa loppuvuoden reissuja, joita on tulossa vielä kolme. Näistä lisää seuraavissa postauksissa <3

Éze – ihana matkakohde Nizzan lähellä

Ihania lomakuvia fiilistellessä alkaa matkakuume nostaamaan päätään. Aurinko ikävä yltyy suunnattomaksi ja sormet alkavat huomaamatta googlata kauniita matkakohteita ja hyviä matkadiilejä.

eze nizza

Eze nizza

eze nizzA

Éze sijaitsee välimeren rannalla, vain 10 kilometrin päässä Nizzasta. Se on pienen pieni kylä, joka on rakennettu korkealle kukkulalle noin 500 metrin korkeuteen. Nizzasta tänne pääset helposti bussilla tai autolla. Huomio vain, että omalla autolla tullessa parkkipaikkoja on hyvin rajoitetusti. Kannattaa suunnata tänne siis jo heti aamusta!

Laura ahola

Kapeita pieniä kujia, pieniä kauppoja, ravintoloita sekä kertakaikkiaan upeita maisemia. Parasta Ézessä oli ehdottomasti ihan ylhäällä sijaitseva puutarha, Jardin Exotique. Sisäänpääsy puutarhaan maksoi 6euroa ja huomasin monen empivän portilla. Suosittelen ehdottomasti maksamaan sen, koska täältä avautuvat ihan uskomattoman upeat maisemat Rivieralle! Itse kylästä ei niinkään pääse näkemään kauas horisonttiin.

matkustus

Kaiken kaikkiaan Éze on loistava retkikohde, jossa saa puoli päivää kulutettua mukavasti. Varaa mukaan hyvät kengät ja vettä. Tulet tarvitsemaan molempia! ;D Suosittelen lämpimästi myös huomioimaan kellonajan ja painottamaan omaa vierailua aamuun ja aamupäivään -varsinkin turistikaudella.

// Laura