6 vinkkiä pimeään marraskuuhun

Ihanan kamala pimeä talvi.

Moni painii tällä hetkellä pimeyden ja väsymyksen parissa. Tuntuu, että kaikki ylimääräinen energia on käytetty ja aurinkoa ei meinaa keretä nähdä. Mulla on omat konstini selvitä pimeästä marraskuusta ja talvesta. Nyt jaan ne teille tämän postauksen yhteydessä. Haastan sinut kokeilemaan näitä keinoja talvella ja huomaamaan, kuinka pienillä asioilla on suuri merkitys <3

Laura Ahola

1. Suunnittele aikataulusi etukäteen.

Talven pimeys meinaa viedä helposti ylimääräisen energian. Oma kehoni huutaa aurinkoa ja valoa, mutta onneksi pienillä päätöksillä voi saada lisää valoa päiväänsä. Esimerkiksi jos kuljet bussilla, mieti, voisitko lähteä pysäkille 10 minuuttia aiemmin ja hengittää matkalla raitista ilmaa ja kerätä kaiken valosta saaman energian talteen?

laura ahola blogi

2. Ulkoile paljon. 

Vapaa päivänä kannattaa ehdottomasti suunnata ulos lenkkeilemään. Ihania lenkkeilymaastoja löytyy Suomesta tuhansia ja täällä keskustassa kannattaa suunnata esimerkiksi Seurasaareen, jonka polut ilahduttavat jokakerta. Auringosta kannattaa ottaa kaikki irti vapaapäivinä ja mikäli aurinkoa ei näy niin edes siitä pienestä päivän valosta, jota on tällä hetkellä hyvin rajallisesti saatavilla.

päivän asu

3. Vietä aikaa ystäviesi kanssa.

Mikään ei piristä paremmin kuin ihana ilta ystävien kanssa! Kutsu ystäviä kylään glögille ja leipomaan herkkuja. Yhdessä puuhastelu on super kivaa ja sen jälkeen voikin syödä valmistuneet leivonnaiset ja höpötellä kaikesta maan- ja taivaan välillä.

Ja vie kumppanisi treffeille.

Onko mitään ihanampaa kuin kunnon treffit <3 No ei! Lähde kokeilemaan kumppanisi kanssa uutta liikuntalajia tai uutta ravintolaa. Salmisaaren kiipeilyseinä tai stand up-keikka ovat varmasti hauskoja uusia kokemuksia molemmille ja tuovat piristystä pimeään kaamosaikaan 🙂

helsinki

4. Polta kynttilöitä jokaisena päivänä.

Kynttilät tuovat kotiin ihanan tunnelman. Liian usein me säästetään kynttilöitä ja parempia astioita juhlapäiville. Jokainen päivä on erityinen ja kehotan ottamaan ne kauneimmat astiat kaapista ja sytyttämään kynttilät pöytään. Pienillä asioilla luot kotiin lämpimän tunnelman <3

Laura ahola

5. Naura paljon.

Nauraminen piristää ja sitä kannattaa harjoittaa ihan tietoisesti. Nauru tarttuu ja se tuo ympärilleen iloa ja onnea. Aina löytyy syy nauraa!

ootd

6. Syö terveellisesti.

Vaikka talvella tekee mieli syödä paljon herkkuja ja unohtaa terveellinen ruokavalio, suosittelen muistamaan säännöllisen hyvän ja terveellisen ruokavalion merkityksen. Puhdas ruokavalio tuo paljon lisää energiaa, oikeita ravintoaineita sekä vitamiineja. Itse en ole kovinkaan tarkka ruokavaliostani, mutta haluan sen perusrakenteen olevan kunnossa. Silloin herkutteleminenkin on kivempaa 😉

 

// Laura

lauraahola

3 vastausta artikkeliin “6 vinkkiä pimeään marraskuuhun”

  1. Kiva postaus!!
    Olis kiva saada enemmän postauksia sun ruokavaliosta, varsinkin kun se ei oo niin tiukka. Tuntuu et kaikilla on nykyää niin tiukka ja kaloreiden kyttäämistä 😀

  2. Allekirjoitan täysin hyvin syömisen ja kynttilöiden polttamisen! Itse olen sairastellut paljon ja terveydellä on varsinkin näin pimeään vuodenaikaan selkeä yhteys omiin syömisiin. Kannoin myös viikko sitten joulukoristeet sisään (koska olen koti-kotona vain viikonloput, enkä ehdi muuten näistä tarpeeksi nauttimaan :P) ja aloin polttelemaan kynttilöitä – johan tuli kotoisampi koti ja jotenkin rennompi ilmapiiri tänne 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta