Maailma Sinun silmin

2142b6984baca56c391e9e4bd1ad3ef7

Rakastan matkustamista, uusia kaupunkeja, uusia paikkoja ja uusia kokemuksia. Tämä varmasti onkin se syy, miksi aina mahdollisuuden tullen lähden reisuun.

Matkustaessa tutustuu itseensä ja matkakumppaniinsa paremmin sekä maailmankatsomus avartuu. Itsestään oppii paljon uusia puolia ja omaa suhtautumistaan eri tilanteisiin pääsee arvioimaan. Samoin reissu aina opettaa sen, mikä omassa elämässä on oikeasti hyvää ja mitä voisi itse hieman parantaa. Usein reissatessa tunnen kiitollisuus siitä, kuinka etuoikeutettuja me ollaan siinä, että pystytään matkustamaan ja näkemään maailmaa. Se ei ole itsestäänselvää.

Vanhan sanonnan mukaankin ihmiseen tutustuu parhaiten matkustamalla tämän kanssa. Uskon tähän vahvasti. Reissussa ollessa joutuu uusiin tilanteisiin ja se miten niihin reagoi, kertoo paljon ihmisen luonteesta. Onko jokainen pieni vastoinkäyminen maailmanloppu vai mahdollisuus, onko reitiltä eksyminen hauskaa vai pelottavaa, kuinka hetkessä osaat elää vai tahdotko suunnitella jokaiselle päivälle ohjelman ja aikataulun.

On hauskaa huomata, miten erilaisia kulttuureja löytyy ja miten erilailla elämään suhtaudutaan eri paikoissa. Kaikista mielenkiintoisinta kuitenkin on arki vieraassa maassa. Tykkään parkkeerata itseni kahvilaan ja katsella ohi meneviä ihmisiä, mitä heillä on päällä, ovatko he kiireisiä ja arvuutella, mitä he tekevät työkseen ja missä he asuvat. Ovatko he onnellisia, perheellisiä vai yksineläviä. Miettiä, mikälaista se oikea elämä kyseisessä kaupungissa on.

Toki jokaisen kaupungin sisällä on yhtä monta tarinaa kuin asukasta ja kaikkiahan niistä ei pääse arvuuttelemaan. Kuitenkin minkä ensimmäisenä kaupungeista aistin on se fiilis, minkä mukaan sielä eletään. Ja se fiilishän on aina tärkeintä.

Tällä viikolla me suunnataan Toscanaan, Italiaan. Ihan mielettömän ihanaa päästä sinne katsomaan elämän menoa ja ihmettelemään erilaista elämäntyyliä. Odotan jo niin kovasti ihania erilaisia ravintoloita ja kahviloita sekä ihan vain pientä pysähtymistä kiireisen arjen keskellä sekä tietysti yhteistä laatuaikaa ja ystäviemme kauniita häitä.

Kenen kanssa sinä matkustat mieluiten? Entä mitä mieltä Sinä olet siitä, tutustuuko ihmiseen hyvin yhdessä matkustaessa?

 

// Laura

lauraahola

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta