Inspiraatiota Habitaresta.

Ihania tyynyjä ja kynttilöitä, kauniita puisia ruokapöytiä ja sisustustauluja. Kaikkea tätä ja paljon enemmän oli esillä Habitaressa sunnuntaina.

Mä rakastan messuja ja sitä fiilistä, kun pääset kiertelemään eri osastoja ja katselemaan mitä kaikkea ihanaa on tarjolla. Messuilla pääsee tutustumaan myös kuin puoli vahingossa uusiin merkkeihin, valmistajiin ja maahantuojiin. Usein sieltä löytyy myös jotain, mitä et ollut vielä aiemmin tiennyt niin palavasti haluavasi ja tarvitsevasi. Ehkäpä mun rakkaus messuja kohtaan on syttynyt tässä vuosien varrella, kun olen niillä työskennellyt kymmeniä ja kymmeniä tunteja.

Habitare 2015

Tänä vuonna Habitaressa oli esillä aiempaa enemmän sisustuskauppoja ja pienyrittäjien omia pisteitä. Huikeeta ja niin tervetullutta muutosta näille messuille! On niin hauskaa päästä kunnolla kurkkaamaan jokaisen sisustusyritystä pyörittävän henkilön putiikin tarjontaan ja kysellä heiltä kuinka he ovat päätyneet alalle ja mistä heidät löytää messujen jälkeen.

image

Kaikki kaunis sisustustavara on vienyt mun sydämeni jo kauan aikaa sitten. Jossain vaiheessa haaveilin aktiivisesti omasta pienestä sisustustavaraliikkeestä ja kahvilasta. Oih, se haave elää yhä ja mulla on vahva fiilis siitä, että eläkeikäisenä saatan pitää pientä omaa putiikkia täynnä toinen toistaan ihanampia sisustuselementtejä ja nousta aina aamuisin kello 4.00 leipomaan pullaa. Ooo mikä ihana ihana ajatus se olisikaan! <3

image

image

Olen jo nuorena aloittanut astioiden keräilyn ja täytyy sanoa, että se oli ihan huippu päätös, jota suosittelen jokaiselle nuorelle. Astiat ovat loistava toive sukulaisilta rippilahjoiksi tai valmistujaislahjoiksi, koska ne ovat jotain muuta kuin rahaa, ne ovat käytännöllisiä sekä pysyviä ja ovat sijoitus tulevaisuutesi kotiin. Tämä samainen lahjatoivevinkki toimii myös tupaantuliaisissa ja muissa juhlissa läpi elämän. Me jokainen tiedetään se tuska kun ei tiedä, mitä mukanaan voisi viedä. Monen hermot säästyvät, kun tietää valmiiksi mitä sarjaa voi ostaa ja huomion arvoista on se, että jokaisesta sarjasta löytyy eri osia ostettavaksi eri budjeteilla.

Omassa kodissani on vitriini täynnä ihania astioita, jotka kaivan esille kun vieraita saapuu kyläilemään. Mun keräilykohteena on ollut Villeroy & Bochin New Wave- astiasto sekä Iittalan viinilasit.

Tällä hetkellä himoitsen Riedelin laseja ja se mitä luultavimmin saa olla seuraava keräilykohteeni, kunhan vain hankin isomman keittiön tai toisen vitriinin 😀 Paljon käytännöllisempi seuraava keräilyerä olisi kaunis ja laadukas arkiastiasto. Niihin en ole sen kummemmin jaksanut panostaa, vaan suurinpiirtein samanlaisia astioita on kaappiini kertynyt viimeisten vuosien ajan ja vaikka kuinka monesti olen päättänyt siivota arkiastiani ja viedä puolet kierrätykseen, olen kuitenkin vain päätynyt kasaamaan samat astiat takaisin pinoista kaappiin ja jatkanut elämää niiden kanssa.

Ehkä siis seuraava ja järkevä aikuisiän päätös on aloittaa arkiastiaston kartoittaminen, toisen täydellisen lasikokoelman tilalta. Mutta onhan nää Riedelin lasit ihan käsittämättömän kauniita!

image

Myöskään kauniita tuikkuja ei voi koskaan olla kodissa liikaa ja ne ovat ihana ja helppo tapa tuoda kotiin viilenevän syksyn tunnelmaa. Kynttilöiden polttaminen tuo arkeen ihanaa luksuksen tunnetta ja rauhoittaa mieltä. Muistathan polttaa kynttilöitä myös ihan tavallisenakin päivänä, sillä jokainen päivä ansaitsee olla erityinen <3

Onko sulla kotona kynttilöitä? Ja muistatko oikeasti polttaa niitä vai toimittavatko ne sisustuselementin virkaa?

image

Messuilta löytyi myös huippu hauska ja kätevä laukku viinipulloille! Tämän sisälle on ommeltu kuudelle viinipullolle oma tasku, joissa ne eivät pääse kolhimaan toisaan. Hauska kassi ja kätevä ainakin pullojen palautukseen! Nyt  vähän kaduttaa, että jätin sen messuille.

image

Oma suosikkiosastoni oli jälleen kerran Amanda B. Olen fanittanut niiden tuotteita jo useita vuosia ja muistan kuinka fiiliksissä olin, kun pääsin kerran käymään heidän showroomillaan Helsingissä. Se oli T Ä Y D E L L I N E N. Olisin rehellisesti sanoen voinut ostaa koko showroomin tyhjäksi, jos vain budjetti ja kodin neliöt olisivat antaneet  periksi 😀

Amanda B.ltä mukaan tarttui kaksi isoa teemukia sekä kaksi alla olevaa purkkia ja pulloa. Oon niin fiiliksissä kun pääsen täyttämään nämä ihanat purkit erilaisilla pähkinöillä ja superfoodeilla ja saan ne kauniisti esille keittiön avoimeen hyllyyn =)

amanda b

Tulevana syksynä aion fiilistellä täysillä erilaisia tee-makuja ja koristella kodin kynttilöillä. Nauttia kaikista pienistä ihanista jutuista ihan täysillä ja fiilistellä viilenevää iltaa villapaitojen ja villasukkien alta.

Miltä sun syksy näyttää? Entä kävitkö sä Habitaressa ja jos niin mitä pidit? 🙂

 

// Laura

lauraahola

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta